Menu

BEFIT zorgt voor
een behandeling op maat.

Contacteer ons voor een afspraak.

Oefentherapie

Befit - Alken - OefentherapieBewegingsdysfunctie kan zich uiten als een falen van het lokale of globale stabiliseringssysteem.
Het lokale spiersysteem omvat de diepste lagen van de segmentale musculatuur, het globale spiersysteem omvat de dynamische musculatuur die beweging genereert en controleert.

Bewegingsdysfunctie kan lokaal voorkomen als een dysfunctie in de motorische controle van de diepe musculatuur. Dit resulteert in een slechte controle van de neutrale gewrichtspositie. Globaal kan de dysfunctie voorkomen als een dysbalans tussen monoarticulaire stabiliseerspieren en biarticulaire bewegingsspieren.

Via oefentherapie wordt getracht deze neutrale positie te kunnen stabiliseren tijdens het maken van bewegingen. De reeds vroeger toegepaste stabilisatietrainingsprincipes passen perfect in dit systeem. Het verschil bevindt zich echter in het feit dat men volgens een standaardsysteem werkt waardoor het 'evidence-based'-gehalte duidelijk stijgt en ook de onderlinge communicatie tussen kinesisten en artsen vlotter verloopt.

Heeft u vragen over oefentherapie of andere behandelconcepten van Befit?
Neem dan contact met ons op.

Back to Top