Menu

BEFIT zorgt voor
een behandeling op maat.

Contacteer ons voor een afspraak.

McKenzie Therapie

“If there is the slightest chance that a patient can be educated in any method that enables them to reduce their own pain and disability using their own understanding and resources, they should receive that education. Every patient is entitled to the information, and every therapist should be obligated to provide it” (McKenzie 1989).

Wat is manuele therapie volgens McKenzie? Het McKenzie systeem is een dynamisch systeem om op een gestandardiseerde manier musculoskeletale klachten te onderzoeken en op een zo actief mogelijke manier te behandelen. Met dit systeem kan men accuraat een diagnose stellen, een prognose uitspreken, een behandeling uitvoeren en preventieve maatregelen opgeven.

Veilig, efficiënt en kostenbesparend

Centrale termen in het McKenzie systeem zijn zelfoefening, zelfredzaamheid en therapeut-onafhankelijkheid. McKenzie is veilig, efficiënt en werkt kostenbesparend. De laatste jaren is het vaak onderzocht en heeft het zijn kwaliteiten bewezen. Indien de patiënt voldoende mogelijkheid heeft om te oefenen kunnen op deze manier langetermijneffecten gerealiseerd worden. Dit is een troef gezien de huidige problematiek van budgetteringen in het stelsel van ziektekostenverzekering.

Klachten

Voor welke klachten dient de McKenzie therapie? In het algemeen is manuele therapie volgens McKenzie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten (zie manuele therapie).

In het bijzonder is het McKenzie systeem uitermate geschikt om letsels van de tussenwervelschijf te behandelen. Deze letsels van de tussenwervelschijf worden ook wel discusletsels genoemd (bijvoorbeeld discusbulging, discusprotrusie of discushernia). Disusletsels komen zeer frequent voor in de leeftijdsgroep tussen 20 en 50 jaar.

Voor meer informatie over McKenzie kan u terecht op de website van McKenzie Benelux.

Heeft u nog meer vragen over de McKenzie therapie of andere behandelconcepten van Befit? Neem dan contact met ons op.

Back to Top